Orion

De inmiddels beroemde Robert Bauval ontdekte een mogelijk "bewijs" dat de drie piramiden van Gizeh iets met het sterrenbeeld Orion te maken zouden kunnen hebben. De drie piramiden van Gizeh staan namelijk niet precies op één lijn. De achterste 2 piramiden zijn precies op één lijn gebouwd, de derde niet. En waarom was die piramide kleiner dan de andere twee, terwijl deze piramide door een latere en machtigere koning gebouwd is?

Robert Bauval vond het antwoord in de sterren...
Op een heldere avond zat Robert Bauval samen met een vriend, een amateur-sterrenkijker te kijken naar de sterren. Ze keken naar het sterrenbeeld "Orion", dat de god "Osiris" voorstelt voor de Egyptenaren. Men keek naar de 3 sterren die samen de gordel van Orion worden genoemd. De tekening laat zien welke 3 sterren de gordel (riem) van het sterrenbeeld Orion zijn. Eén van de schachten van de Grote Piramide wees op één van deze sterren.Robert Bauval wist het ineens! Hij zag dat deze 3 sterren ook niet precies op één lijn stonden. En dat er één ster kleiner moest zijn...

De 3 piramiden van Gizeh waren dus eigenlijk deze 3 sterren. De Egyptenaren hadden de sterren "nagemaakt" als piramiden.

Robert Bauval controleerde zijn idee. En het klopte! De 3 piramiden van Gizeh waren de 3 sterren van het de "gordel van Orion". Er bleken nog twee andere (stenen) piramiden bij het sterrenbeeld Orion te horen.  De Egyptenaren hadden volgens Bauval geprobeerd de hemel op aarde na te maken. De rivier de Nijl is in de sterren de Melkweg. De Melkweg is het sterrenstelsel waar onze ster (de Zon) ook in zit. Bauval controleerde zijn idee. En het klopte! De drie piramiden van Gizeh waren de drie sterren van het de "gordel van Orion.